Mirka täällä taas hei

Viimeksi hieman kirjoittelin itsestäni ja elämästäni ja ajattelinkin jatkaa samalla linjalla. Sain kesän aikana hieman rahaa säästöön ja aloin suunnittelemaan syksyn lomareissua. En oikein tiennyt, mihin sitä sitten suunnistaisin. Päätin alkuun, että lähden kymmeneksi päiväksi lomalle, maksoi mitä maksoi. Loppuvuonna ei nimittäin siihen enää ole mahdollisuutta. Vuoden ainoat tulevat lomat ovat jouluna ja joulun haluan aina viettää yhdessä sukulaisten kesken.

Kyselin ensin hieman mielipiteitä ystäviltäni ja he suosittelivat minulle Ranskaa. Ranska on tosin melko suuri maa ja sieltä löytyy paljon erilaisia kohteita. Itse jotenkin aina yhdistän lomailun rantaan ja mereen. Kuitenkin se lämpö ja meressä uiminen ovat pohjoisen ihmiselle niitä kohokohtia ja onneksi Ranskasta löytyy myös hienoja rantakohteita. Ehkä Nizza voisi olla sopiva kohde tai jokin muu välimerellinen kohde. No, siitä kohta siitä hieman enemmän.

Tokihan tämä kesä on ollut myös aivan poikkeuksellinen, kun meillä täällä pohjoisessakin on ollut kunnon helteitä. Tosin syksy aina saapuu ja niin se saapui tänäkin vuonna. Sen vuoksi nyt onkin hyvä aika vielä lähteä nauttimaan helteistä muualle ennen kuin tarvitsee kaivaa talvivaatteita komeron perukoilta.

Itse hieman tutkailin netistä Ranskaa matkakohteena, mutta en ole täysin vakuuttunut. Melkein jopa päinvastoin. Ranskassa vierailee hurja määrä turisteja vuosittain ja onhan siellä vaikka mitä nähtävää. En kuitenkaan halua nähdä Pariisia ja Ranskan rantakohteet tuntuivat hieman tyyriiltä.

Törmäsin sattumalta vanhaan työkaveriini ja kerroin syksyn loma-aikeistani. Hän suositteli Espanjaa ja sanoi, että se on paljon mukavampi kohde, kuin Ranska. Tutkin sitten asiaa hieman paremmin ja ostin matkailulehden, jonka artikkelin luettuani päädyin samaan tulokseen. Espanja tosin on myös suuri maa ja sieltä löytyy kaikkea aina vuoristoista pieniin lähes asumattomiin paratiisisaariin. Valitsinkin sitten lopulta saaren enkä mannerta. Tarkemmin sanottuna Kanarian Saaret valikoituvat kohteekseni. Saan oikeastaan kaksi lomaa samalla reissulla, kun menen Tukholman kautta. Olen siellä tosin vain yhden yön, kun menen tapaamaan serkkuani ja lennän sitten Norwegianilla kohti Las Palmasia.

Las Palmas valikoitui kohteekseni sen monipuolisuuden vuoksi. Siinä saa samalla annoksen espanjalaista kaupunkielämää ja pääsee myös rannalle lekottelemaan. Katselin kuvia netistä ja Las Palmasissa oleva Las Canterasin ranta näyttää suorastaan mahtavalta. Sillä taitaa olla pituutta jopa kolmisen kilometriä.

Myöskin Las Palmasin vanha kaupunki kiehtoo. Kapeat kadut ja ihanan idylliset kahvilat ja ravintolat suorastaan kutsuvat vierailulle. En malta odottaa, että pääsen maistamaan tapaksia ja erilaisia mereneläviä unohtamatta tietenkään paellaa. Nähtävyyksistä haluan nähdä ainakin vanhan katedraalin sekä Kolumbuksen museon. Myöskin Maspalomasin hiekkadyynit olisi hienoa nähdä.

Ainoa asia, joka mietityttää on koirani Nakki. En ole aiemmin ollut pitkään erossa koirastani ja se hieman huolettaa. Nakki toki pääsee hyvään hoitoon, mutta kuitenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *